Workshops

Workshops för oss är något som ligger oss varmt om hjärtat, för att vi har möjligheten av att lära av varandra, umgås och utbyta ideer med andra deltagare och även för att det är socialt och mysigt!
Vi jobbar aktivt på att komma på nya för att skapa ett rum där lärandet på ett lättsamt och roligt sätt är i centrum, utan att det tar utav själva upplevelsen.
Vi vill att ni ska få ut så mycket som möjigt av workshops och vill mer än gärna ha era tankar och feedback både innan och efter! Det är tillsammans som vi utvecklas som bäst! <3

Teman

Att skulptera en kropp – En lekfull workshop om samarbete och samskapande, vi utgår från kroppens form och jobbar tillsammans fram hur repen kan användas för att hålla, forma eller framhäva den. Vi provar muskulatur och leder, och utforskar hur vi arbetar med den bundnes fysiologi för att skapa former. Workshopen kan byggas på med att arbeta med estetik och material för att framhäva och forma enskilda kroppsdelar. Förkunskapskrav: Varierande, ju mer du jobbat med rep, desto djupare kan vi gå. Ämnen: Fysiologi, muskler, leder, kroppens linjer, repplacering, estetik (symmetri, negativ rymd, linjer), samskapande.

Att skulptera ett sinne – En workshop om hur kroppen påverkar sinnet, vi utgår från kroppens form och utforskar hur mycket som kan förmedlas i vårt kroppspråk, liksom hur vårt eget kroppspråk i repen påverkar vår sinnesstämning. Workshopen kan byggas på med att arbeta med narrativ för att måla upp hela upplevelser.

Att röra sig tillsammans – En workshop där vi jobbar på hur vi kommunicerar med våra kroppar. Hur talar vi om för våran partner att vi vill att hen ska röra sig i en riktning? Hur kommunicerar vi att vi att våran partner ska röra vid en specifik kroppsdel? Vi jobbar på hur vi hanterar våran egen kropp och samtidigt jobbar MED våran partners kropp.

Partiella suspensioner –  I denna workshop vill vi visa hur mycket mer uttrymme ni har att leka med om ni har en suspensionpunkt och vad ni ka göra med en extra hand.Hur en suspensionpunkt kan skapa påfrestning likvält som den kan ge stöd. Som bunden är det ett bra sätt att få prova på och känna in rep på ett nytt sätt och att få vänja sig  hur ens kropp fungerar under påfrestning.

Full suspension – Denna workshop går vi igenom grunderna och säkerheten till hur vi gör suspesions. Fördelar vs nackdelar med suspensions och även vad vi behöver tänka på under tiden. Suspensions är en stor påfrestning för kroppen och kräver kroppskännedom och kommunikation med sin partner. Och ett stort fokus för den som binder. Denna workshop kommer vara eventuellt mer teknik fokuserad, men vi gör alltid vårat bästa för att få med känslan, hopp och lek och glitter när vi lär oss nya utmanande saker!

Intron och Kurser

Intro till japansk repkonst – En lekfull intro till de många olika sorters möten man kan skapa i rep, vi täcker allt från det sensuella, det artistiska, det lekfulla och det utforskande och hur man gör det på ett fritt och förståndigt sätt. Ett intro för dig som är nyfiken på rep, men osäker på vad det är eller hur du skulle vilja leka med det.

Fortsättnings workshop till Japansk Repkonst – En workshop där vi fortsätter på våran lekfulla stämning vi skapade i intro-kursen och där vi fördjupar och utforskar våran förståelse och våra kunskaper i hur vi hanterar rep, skapar ett möte tillsammans med någon och uttryck av känslor och kropp. Bra för de som har haft en del erfarenhet inom rep men skulle vilja fördjupa sina kunskaper och erfarenheter i hur en kan skapa och uttrycka känsla i rep.

Lektioner

Vi jobbar kontinuerligt på att utveckla workshops, lektioner och andra former att lära sig rep på. Neeka har flera års erfarenhet och är även utbildad inom gruppdynamik, pedagogik och lärande. Anaise har sitt fokus på individer, dess styrkor och känna in deras processer och har både egen livserfarenhet och utbildning inom personlig utveckling. Med dessa kompletterande färdigheter brinner vi för att skapa ett space där vi utgår ifrån individens färdigheter och lusta, snarare än rätt eller fel. Vår passion och mål med lärande  är med att ha fokus på lekfullhet, självinsikt och utveckling. Våra workshops har en utforskande inriktning medan grupp- eller privatlektioner har formen att vi lär ut det vi kan och det som efterfrågas av de som vill lära sig. Så en grupplektion (som kan vara allt från 4 till ca 10 pers) är mer likt en privatlektion där det finns mer tid för er att ställa med personliga frågor och få direkt feedback från oss, än vad det finns möjlighet till i en workshop.

Privat och Grupp

Vi vill rikta oss till alla som vill lära sig rep i någon form. Vare sig du är intresserad av att bli bunden eller att binda kommer vi forma våra träffar med en blandning av matnyttig information, säkerhet men även vad just du finner kul och intressant. Vi erbjuder lektioner där vi båda två är närvarande eller var för sig. Varesig du är helt ny eller har varierad erfarenhet av rep och Kinbaku så uppskattar vi och uppmuntrar dig att höra av dig! Det finns alltid nya aspekter och saker att lära sig, och vi vill självklart fokusera på att lära ut det ni finner intrerssant och självklart inom vårat kunskapsområde.Vi har stort fokus på känsla och kommunikation inom våra workshops, men vi har även stor kunskap inom olika tekniker och mönster. Så.. vare sig du vill lära dig rep för skapa ett intimt möte med en partner, eller lära dig kroppskontroll och kroppshantering för att kunna ha brottningsmatch med rep? Eller bara älskar du mönster och tekniknörderi? Awesome!
Hör av dig så kan vi prata om vad du vill få ut av ditt repande och vad som är intressant för dig <3

Rope Lab

Detta är ett nytt koncept som vi planerat inför hösten 2016.

Under replabbarna så skapar vi ett gemensamt space där vi tillsammans tar itu med ett problem, en frågeställning eller ett koncept där vi jobbar tillsammans i större grupper eller par och tillsammans utforskar hur vi kommer fram till en lösning eller vad vi vill lära oss utav det här konceptet.
Vi kommer att jobba med två kategorier: Teknik och Känsla.
Där teknik-träffarna kommer vara, som det låter, mer fokuserat på tekiken och hanteringen av rep och kropp.
Medans under Känsla-träffarna kommer vi jobba på kommunikation, uttryck och känslor och hur vi förmedlar och upplever det tillsammans.

Ett exempel på detta skulle kunna vara temat: ”Sensorik” där vi undersöker hur våra olika sinnen påverkar vårat repande.

Eller tex: Mönsterkontruktion där vi tillsammans går igenom vad som egentligen behövs och hur en tänker för att kunna skapa ett mönster.